Zoeken
  • Legends Soccer Academy

Mali 2018 - Kingui Football FC

Bijgewerkt: 1 feb 2019

Legends Soccer Academy goes international!


Een schitterende ervaring opgedaan in de samenwerking met Kingui Football FC.


In de zomer van 2018 is Legends Soccer Academy op reis gegaan naar Bomako, de hoofdstad van Mali, Afrika. Er kwam een verzoek binnen van een profclub uit Mali of Legends Soccer Academy geïnteresseerd was om trainingsmethodieken en kennis over te brengen aan de trainers van Kingui Football FC.

Een hele andere (voetbal)cultuur, maar wel met de ambitie om meer te werken met de Europese norm.

De club zit in Bomako, de hoofdstad van Mali. Mali is een onrustig land, waar je als toerist niet naar toe zal gaan. Dus het was erg goed nadenken of Legends Soccer Academy naar Mali moest gaan. Er zijn een aantal besprekingen aan vooraf gegaan, waarna we hebben besloten om naar Mali te gaan. Hele duidelijke afspraken gemaakt en puur en alleen die kant op voor de zakelijke kant, namelijk het voetbal. Zo zie je maar weer dat voetbal mensen kan verbinden.

Via een omweg (wegens het Visum) uiteindelijk aangekomen in Bomako, waar de president van Kingui Football FC ons stond op te wachten met zijn delegatie. Het was allemaal geregeld en het voelde goed. Het werk kon beginnen.

Legends Soccer Academy heeft een aantal trainingen aan verschillende leeftijdsgroepen gegeven. We hebben de spelers kennis laten maken met nieuwe technieken, nieuwe materialen en zware trainingen neergezet. Een ervaring voor beide partijen was ’t gevolg. Zoveel passie en inzet bij de trainingen zie je zelden.


Legends Soccer Academy heeft ook de trainers wat dingen bijgeleerd. Middels de voorbereidde documentatie die Legends Soccer Academy mee had genomen (vertaald naar de Franse taal) konden ze ook na het bezoek verder gaan met de trainingsstof.

Er waren speciale samenwerkingspolo’s gemaakt voor de trainers, zodat iedereen er professioneel en hetzelfde uitzag. Ook waren er mooie certificaten gemaakt welke aan het einde van de trainingsweek werden getekend en uitgedeeld aan de spelers.


Een enorm mooi moment en een schitterende afsluiting van deze speciale reis!


75 keer bekeken